2024.05.19.

Nemzeti összetartozás napja. Méltósággal emlékeztünk!

0

A nagyvilág minden magyarja másként szeretett volna emlékezni Trianon 100. szomorú évfordulójára.

A járványveszély előtt mi is egy nagyobb szabású rendezvényt kezdtünk el megtervezni, amelyen városunk határon túli testvértelepüléseinek, a felvidéki Szádudvarnok-Méhésznek és az erdélyi Uzonnak a vezetői, képviselői, kulturális közösségei is részt vettek volna. Sajnos, az élet most ezt nem tette lehetővé, de úgy gondolom, hogy lehetőségeinkhez mérten méltósággal emlékeztünk meg Nagykátán, Szórádi Zsigmond Turul-emlékművénél.

A megemlékezésen – amelyen Juhosné Révész Erzsébet konferált – Dorner Gábor polgármester úr mondott beszédet.

Juhos Ágnes szavalata, a Városi Kórus dalai, a Tápiómente Táncegyüttes tánca (Vámos László művészeti vezető erre az alkalomra készítette el meghatóan szép koreográfiáját) volt hallható, látható a kulturális műsorban.

A rendezvénynek a Nagykátai Honvédtűzér Csapat Káplár Béla katonai hagyományőrző százados parancsnoklásával, ünnepélyes zászlóbevonulással, koszorúzással adott látványos történelmi keretet.

A 100. évforduló alkalmával a szobor mellé egy új zászlótartó rúd, rajta az erre az alkalomra készíttetett címeres, feliratozott zászló került elhelyezésre. Ennek a zászlónak egy-egy mását Nagykáta Városa testvérvárosainknak ajándékoz. Ennek személyes átadására remélhetőleg rövidesen sor kerülhet majd.

Külön megköszönöm az intézményünkben működő kulturális közösségeknek, Szokolics Zsoltnénak és a Városi Kórus tagjainak, Vámos Lászlónak és Tápiómente Táncegyüttes fiataljainak, hogy mint mindig, most is magas színvonalú műsoraikkal voltak jelen a városi ünnepségen! (Két fotógalériát is találhatnak az eseményről Facebook oldalainkon illetve rövidesen látható lesz Simon Tamás filmes beszámolója előbb Nagykáta város hivatalos Facebook oldalán, majd a Nagykáta Infón és művelődési központ közösségi felületén is!) TL

Képgaléria1

Képgaléria 2

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.