2024.05.19.

Minőséggel nyitottunk! Sas Dániel zongorakoncertje Nagykátán

0

Különlegesen fontos, izgatottan és régóta várt esemény volt a művelődési központ munkatársai számára a tegnapi koncert, hiszen habár az utóbbi időben egyre több kisebb programot szervezhettünk, elindultak klubjaink, közösségeink is, tavaly nyáron volt az utolsó „igazi” kulturális akciónk. Boldogok voltunk, hogy péntek késő délután, a meleg ellenére is ilyen sokan, jóval több mint százan jöttek el, hogy a fiatal jászberényi zongoraművész, Sas Dániel koncertjét meghallgassák.

Most még úgy gondoltuk, hogy hasonlóan a tavalyi Anima Musicae fellépéséhez, a szabadban, az intézmény előtt várjuk majd a közönséget. A közeli játszótér, az autók hangja, a templomi harangszó miatt talán nem volt „steril” a hangzás, de a madárcsicsergés, a szellő csendes zúgása még egyedi hangulatot is adott a koncertnek.

Az előadó és a közönség is ki tudta zárni a körülményeket, hiszen mindenkit elvarázsoltak a magas színvonalon magszólaló dallamok. A röviden, kedvesen és frappánsan „előmagyarázott” művek, a nagy klasszikusok ismert vagy éppen ritkábban játszott darabjai mellett izgalmas improvizációk és a jazz-zene egyik legjelentősebb alkotójának, Chick Coreának ikonikus Spain című szerzeménye is megszólalt.

Köszönjük szépen Sas Dánielnek ezt a szép élményt!

A koncert a Köszönjük Magyarország! program támogatásával valósult meg.

Köszönjük a Nagykátai Polgárőrség és Polgármesteri Hivatal közterület fenntartóink a segítségét!

KÉPEINK

TL

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.