2024.05.19.

Hatalmas siker volt a Tápiómente Táncegyüttes Tánc világnapi gálaműsora

0

KÉPEK
A pandémia ideje alatt számos megálmodott, előkészített nagyműsort le kellett mondania a Tápiómente Táncegyüttesnek, így mi is, ők is alig várták már a pillanatot, amikor minden korlátozás nélkül léphetnek a „hazai” színpadra a Nagykátai Művelődési Központban. 2022. 04. 30-án, a Tánc világnapját követő szombaton újra megtörtént a találkozás a közönséggel! Nemcsak teljesen megtelt a nézőtér, de néhányan már nem is tudtak bejutni a nagyterembe! (Ők az előtérben elhelyezett kivetítőkön nézhették meg az előadást.)
A több mint egyórás műsorban a TME minden korosztálya szerepelt. Vámos László művészeti vezető ezzel a remekül összeállított, sokszínű és magas színvonalú produkcióval sikeresen bizonyította, hogy az elmúlt két esztendő minden nehézsége ellenére a tudatos, építkező munka – a mátrafüredi- és művelődési központban tartott intenzív, több napos táborok, a vendégoktatók meghívása, a próbák sokasága – meghozta az eredményét! (Ne felejtsük el, hogy számos kisebb-nagyobb fellépés volt ebben az időszakban is, „csak” a nagykátai, nagyszínpadi-nagytermi produkciók hiányoztak! Sőt, ebben az időszakban kaptak szép elismerést a TME fiataljai: Örökség serleg – 2020. decemberében. (Régebbi írásunk: ITT  olvasható.)

Vámos László mellett Vámosné Pieskó Csillának és Matkovits Katalinnak, Kármán- Mélykuti Katának, Répássy Ivettnek és Kristóf Bálintnak is köszönhető ez a folyamatos fejlődés.

A szombati napon a TME állandó zenekaraként is működő Terék József és barátai muzsikáltak, a tőlük megszokott magabiztossággal, virtuozitással. Gratulálunk és köszönjük nekik és a Tápiómente Táncegyüttesnek ezt a szép élményt!

(Május 21-én, Művelődési Központ előtt szervezendő Tavaszi családi napon a gálaműsor több száma ismét bemutatásra kerül majd!)

Tarnavölgyi László

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.