2024.05.19.

TME – Nemzetközi sikerek a karantén alatt is!

0

Fantasztikus eredménnyel zárta a Tápiómente Táncegyüttes a karantén alatti online, nemzetközi szakmai megmérettetéseit!

A San Marino melletti Riccione városban lévő Sopravista International Festivals szervezésében virtuálisan megvalósított International Online Contest “Future stars” a tavaszi szezonban került megrendezésre, melyre 30 országból 160 produkcióval neveztek a világ minden tájáról.  A nagykátai Tápiómente Táncegyüttest a 17 és 19 évesek korcsoportjában néptánc kategóriában Rábaközi táncokkal választották a legjobbnak a nemzetközi zsűri döntése alapján. A közönségszavazat végeredményét tekintve – ahol mind a 160 produkció egymással versenyzett- a Tápiómente Táncegyüttes a 2. helyen végzett.

2021. június 25-én került megrendezésre Lisszabonban az egyik legnevesebb nemzetközi fesztivál, a Juan Marcos Lopez főigazgató által vezetett Portugal Art Carnaval. A Portugáliában évente megrendezésre kerülő nemzetközi fesztivál a pandémia óta online kerül megrendezésre, ezzel is fellépési lehetőséget biztosítva valamennyi ország művészei, illetve művészeti csoportjainak részére, havi rendszerességgel. A Tápiómente Táncegyüttes ifjúsági csapata Rábaközi táncokkal nevezett be a Monolit Festivals által rendezett nemzetközi megmérettetésre, melyen első helyezést értek el a 17-20 évesek korcsoportjában. A Vámos László és Vámosné Pieskó Csilla által vezetett csapat ezzel együtt március óta a második világversenyen állhatott virtuálisan a dobogó legfelső fokára, mely egész Magyarországon egyedülálló eredmény, hiszen más néptáncegyüttes nem indult online világversenyeken hazánkból. 

Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget, akik szavazataikkal hozzájárultak ehhez a fantasztikus sikerhez! Büszkék vagyunk az elért eredményekre, köszönjük a mentorálást Terék Józsefnek, Pest Megye Önkormányzatának kulturális szakreferensének!!

TME

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.